CategoriiUncategorized

Cererea in casatorie

Cererea in casatorie

Din clipa cand intre doi parteneri apare acea scanteie care le spune ca s-a produs chimia necesara, e doar o chestiune de timp pana cand barbatul se decide ca vrea sa isi petreaca restul vietii alaturi de femeia care il completeaza in toate si despre care considera ca ii va fi sprijin si la bine, si la rau. Una dintre cele mai dificile probleme pe care acesta le intampina in perioada respectiva este cererea in casatorie. Cum sa procedeze pentru ca femeia pe care o iubeste sa fie fericita, sa considere ca a avut parte de cel mai frumos moment al vietii sale?

Este stiut faptul ca toate femeile viseaza in secret sa fie cerute in casatorie in moduri cat mai originale, prin care sa li se dovedeasca fara echivoc ca sunt iubite, apreciate, respectate, dorite, asezate pe cea mai de sus treapta a unui podium imaginar, regine incontestabile ale inimii alesului. Nu e adolescenta sau tanara femeie care sa nu viseze la o cerere in casatorie cat mai originala si mai apoi la verighete si la o nunta ca in povesti.

Prin multe chinuri trec barbatii pana cand reusesc sa se decida in ce fel sa o ceara in casatorie pe doamna inimii lor. Atunci cand planuiesc momentul, ei trebuie sa tina cont de cateva aspecte importante: ce fel de om este fata pe care o iubesc, daca are o fire introvertita sau daca este extrovertita, daca si-ar dori sa fie ceruta in casatorie in public sau intr-un cadru restrans, daca si-ar dori sa fie ceruta intr-un fel romantic sau, din contra, daca i-ar placea ca el sa lege cererea in casatorie de vreo pasiune comuna de-a lor etc.

Dupa ce barbatul descopera raspunsul la toate aceste lucruri, se poate gandi la momentul si locul in care o va cere. Acesta poate fi oriunde in lume, insa de preferat acolo unde fata se simte bine sau unde isi doreste de mult timp sa ajunga, astfel incat sa aiba parte de doua surprize intr-una. Daca are o fire extrovertita, momentul ales poate fi acela in care in jur sunt prieteni comuni sau chiar persoane straine, caci oamenilor le plac astfel de scene, probabil pentru ca le trezesc sentimente de mult uitate sau visuri mai vechi, pentru ca dragostea impresioneaza intotdeauna. Daca nu, este de preferat ca barbatul sa faca din cererea in casatorie un moment intim, in care doar ei si luna / soarele de pe cer sa fie prezenti.

Unde poate fi facute o cerere in casatorie? Intr-un punct de atractie turistica (de exemplu in Turnul Eiffel din Paris sau la Castelul Peles din Sinaia), pe malul marii, intr-o barca pe canalele Dunarii, la un restaurant, pe un varf de munte, intr-o camera de hotel etc. Daca tinerii sunt nonconformisti, cererea in casatorie poate fi facuta pe chat-ul facebook, in timpul unei scufundari acvatice, in momentul unui salt cu parasuta sau chiar la un miting pentru salvarea balenelor albastre (inlocuiti aici cu orice altceva).

Ideal este ca barbatul sa se pregateasca din timp, sa isi invete bine rolul, sa isi pregateasca un mic scenariu, dar in acelasi timp sa fie pregatit si pentru situatii neprevazute, sa aiba un plan de rezerva pentru cazul in care se iveste ceva neasteptat. Sub nici o forma nu trebuie sa uite de inelul de logodna. Acesta poate fi din aur sau argint, poate avea sau nu pietre pretoase ori poate fi chiar unul dintre acele modele verighete pe care sa le poarte intreaga viata. Desigur, in acest caz e bine sa aiba inca un scenariu, pentru a afla ce preferinte are fata fara sa ii dea de banuit ca urmeaza sa o ceara in casatorie.

Aici e destul de simplu. In plimbarile lor, tinerii ar putea trece ca din intamplare pe langa un magazin de verighete si s-ar putea opri pentru a le admira (sau sa intre, tot ca din intamplare, intr-un magazin de verighete online). Fata cu siguranta va spune ce modele de verighete i se par mai atragatoare, iar barbatul va incerca sa retina exact modelul de verigheta care a fermecat-o cel mai tare. Procedand asa, vor avea si avantajul de a cheltui mai putini bani la pregatirea nuntii.

Cererea in casatorie poate fi chiar o mica sceneta de teatru jucata in doi sau alaturi de prietenii care sa il sprijine in demersul sau pe viitorul mire. In acest caz imaginatia poate fi lasata sa zboare oricat de departe poate, caci rezultatul final va fi cu atat mai original cu cat barbatul si prietenii sai vor folosi elemente despre care nu au mai auzit nicaieri. Ca o mica sugestie, as reda aici, pe scurt, despre felul in care o prietena a fost ceruta in casatorie la patinoar: el s-a prefacut ca pica, s-a lasat pe gheata, a scos din buzunar un trandafir si a intrebat-o daca vrea sa fie sotia lui. Atat de simplu, si totusi atat de frumos!

Orice ar alege un barbat, el nu trebuie sa uite nici o clipa ca o cerere in casatorie este o promisiune facuta femeii pe care o iubeste si care il iubeste. Sa nu uite ca viata nu e numai lapte si miere, ca dupa logodna, dupa ce ii pune doamnei sale pe mana inelul de logodna si mai apoi verigheta, la nunta, de-a lungul vietii este posibil sa traiasca si mai bune, si mai putin bune. Pe toate e bine sa le treaca brat la brat cu persoana iubita, cu incredere si speranta in viitor.

Lasă un răspuns